dijous, 20 de setembre del 2007

Post 15: La saga Bourne

Matt Damon, quin tio tan "cansino"...

Va surtir el "Ultimatum" i al sentir, "Buah! És brutal!" per part de unes quantes persones em vaig dir, "enlloc de veure l'últim, xupa't les tres, carai!". I així ho vaig fer, la "identitat", la "supremacia" i l'"ultimatum"(119, 108 i 111 minuts respectivament).

Trobat flotant, al mar, per uns pescadors i sense recordar res sobre el seu passat, Bourne farà els possible per recordar qui és i perquè l'intenen matar. Així de simple, tres pel·lícules sobre això.

La primera sorprèn, sincerament, un agent secret que no es folla tot el que troba (relativament), sense artilugis ficticis d'última generació (relativament) i que no és invencible (relativament).
La segona és el mateix tio, però que fa? El mateix que ha estat fent durant la primera....
I la tercera? Doncs, per variar, lo mateix, fins que, després de 5 hores i mitja de pel·lícula on es contabilitzen tres persecucions amb cotxes (lo millor de les pel·lícules), una per pel·lícula, un assassinat d'"un assassí que persegueix al Bourne" mínim, també per pel·licula; el tio aconsegueix recordar qui és (cosa que realment no és mooooooooooolt impactant i fins i tot, una mica previsible).

I és que com a moltes de les pelis d'espies, no sé perquè, sempre imagines cap a on va la peli i hi han molts moments que els veus venir taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaant de lluny.

A més, totes les pelis de la saga tiren MOLTISSIM del efectes sonors, que sense ells, ni tensió, ni suspens ni res. Això és odiós.

Conclusió, la saga està bé, i sens dubte la tercera entrega crec que és la millor de les tres, però està tot excessivament maxacat (tot és el mateix, però tres vegades) perquè els espectadors usuals de cine puguin entendre la pel·lícula i surtin del cine podent dir que han entès la peli. Imagino (i espero), que com de costum, segur que la novel·la original és molt millor que els films.
Enfi, apart de tot això, el repartiment compta amb algunes cares conegudes, però la brutal sobredosis que hi ha de Matt Damon, mareja bastant... (queda clar que no li tinc massa apreci XD)

Res més per avui.


P.S: Segur que la crítica pot estar molt més ben elaborada i segur que les pelis tenen molt més, però pfff, crec que no val la pena.

1 comentari:

Kerni ha dit...

has vist les 3 de cop??
és normal que n'estiguis fart del Matt llavors!!!!