diumenge, 3 de maig del 2009

Post 123: Una de macrofotografia!

Fa qüestió d'una setmana o així, va arribar per fi material d'eBay (yuhu!), sobretot per macro. He estat fent proves i realment la cosa és difícil difícil però els resultats, quan surten bé, són la booooooooooooomba :). Enfocar és sumament complicat ja que has de tirar d'enfocament manual (no hi ha problema per mi, ja que no tinc res que enfoqui automàticament) i no és suficient girar la rodeta de l'objectiu, sinó que has de bascular endavant i endarrere per enfocar bé i aguantar la respiració ja que inclús el batec del cor pot fer que una foto quedi desenfocada. A més, la profunditat de camp de l'enfocament, com més apropament s'aconsegueix, més petita és i estem parlant que d'una fotografia tirada a 1:1 (on lo que fotografies té un tamany real), la profunditat de camp pot ser de menys de 5mm. Un altre tema important és la pèrdua de llum que es té quan s'utilitza apropaments molt forts, requerint la necessitat obligatòria de l'ús de flash.

Ara per ara, he pogut arribar a obtenir una magnificació d'algo més de 6 vegades el tamany real, amb una qualitat dubtosa i resultats no massa satisfactoris però tot és qüestió de pràctica, suposo. Us deixo un parell de fotos, la majoria amb una magnificació no superior de 3 vegades el tamany real de l'objecte (amb un 135mm o 85mm amb un 50mm, 28mm o 21mm invertit enfront).

Una flor de gerani

Espelmessss!

Una clau de Fa amb tres bemols a l'armadura

Un raspall de dents

Un raspall de dents

(p.s: Els insectes tenen 6 potes, i més concretament, les mosques tenen també dos ales. Vaig haver de neutralitzar l'insecte en qüestió per a poder fotografiar-lo, tot trencant el codi étic de la macrofotografia. Ho sentoooo!)

5 comentaris:

himiko ha dit...

molt xules!

jaume ha dit...

Pobra mosca! Animal!

I per cert... FELICITATTTTS!!!!!

cilinderman ha dit...

Jajja, gràcies. Però he decidit que jo ja no compleixo anys ;).

Kerni ha dit...

MORAL:
"No s'ha de buscar quatre potes a les mosques..."

Anònim ha dit...

...please where can I buy a unicorn?