dilluns, 19 de gener del 2009

Post 101: Genius Party

Feia molts dies que no mirava res d'anime, d'una banda perquè no tenia temps i de l'altra perquè les propostes que anava trobant no eren massa suggerents. L'altre dia vaig topar-me amb aquesta pel·lícula, que conté 7 curtmetratges de diferents autors japonesos i que ofereix una qualitat d'animació força bona, fent al·lusió a diferents estils d'anime. Només he pogut veure 5 dels 7 curtmetratges perquè els altres no els trobo però en general valen molt la pena, tot i la temàtica una mica complexa o fins i tot abstracta que toquen.

Una imatge del primer curt, que introdueix la pel·lícula

Els curtmetratges inclosos en la pel·lícula són els següents:

Genius Party - Atsuko Fukushima (animador de films com Animatrix, Akira o Memories)
Shanghai Dragon - Shoji Kawamori (aquest és potser dels millors curts que té la pel·lícula, amb un estil molt semblant a Dead Leaves o FLCL)
Deathtic 4 - Shinji Kimura (no l'he vist :( )
Doorbell - Yuji Fukuyama
Limit Cycle - Hideki Futamura (no l'he vist :( )
Happy Machine - Masaaki Yuasa (ha participat, escrit i animat coses com Mind Game, Nekojiru-so o Samurai Champloo)
Baby Blue - Shinichiro Watanabe (aquests molts el coneixeu per la seva aportació amb Animatrix, Samurai Champloo o Cowboy Bebop, entre d'altres) (aquest curt s'assembla molt a les obres del Makoto Shinkai com Byôsoku 5 senchimêtoru, per exemple, encara que sense arribar a igualar-ne la "sublime" animació)

Finalment, trobem que la "guinda del pastel" és que la productora d'aquesta pel·lícula és ni més ni menys que la productora de Tekkon Kinkreet o Mind Game (entre altres títols): Studio 4ºC.


P.S: Des de fa un parell de mesos estan preparant ja la segona entrega, que si no m'equivoco es dirà Genius Party Beyond.