dijous, 23 de juliol del 2009

Post 134: Sobre el mig format i altres resultats en fotografia analògica.

Ahir van arribar dos carrets que havia enviat a revelar: un de 35mm (24 x 36mm) i un altre de 120 (mig format), negatius de 60 x 60mm, exposats amb la Yashica Mat 124G. Els resultats del 35mm són força satisfactoris, sobretot aquells amb els que havia utilitzat un fotòmetre extern. Ara bé, els resultats de mig format són espectaculars! Tenen una nitidesa i una qualitat que fan por. Amb raó la gent que treballa en publicitat i disseny de forma seriosa utilitzen aquest format (ja sigui analògic o digital) a l'hora de treballar. Un bon escàner permet treure resolucions de fins a 300 megapíxels d'un negatiu de mig format i això, és clar, permet fer ampliacions descomunals, com per exemple façanes d'edificis, etc. Les mostres que ara ensenyo no fan ni molt menys justícia a la qualitat que brinda el negatiu. Cada cop em dono més compte que la fotografia analògica no està ni molt menys acabada, sinó totalment desvirtuada per l'era digital.

El meu germà en mig format. Com veieu la foto és quadrada (negatiu 6x6). Aquest scan no fa gens de justícia a la foto real.

Bad FX in a Spring Day (Testarrock '09)

Relative (Testarrock '09)

P.S: Hi ha algunes imatges que estan invertides en l'amplada. Totes les imatges han estat escanejades amb la 5D més Micro Nikkor-P 55/3.5. Les imatges de 35mm estan fetes amb el Carl Zeiss Jena Flektogon 35/2.4 i les de la Mat 124G amb un Yashinon 80/3.5.
P.S: Pròximament, la Pentax 645n, mig format de 6x4.5. Això és una addicció!

3 comentaris:

himiko ha dit...

bons resultats

Nil ha dit...

M'agraden!

l'Albert és neoconceptual.

cilinderman ha dit...

Clarament :D. Estava fent la fotosíntesis! Si això no és ser neoconceptual, em sento enganyat.