dimecres, 1 d’abril del 2009

Post 114: Wall-E

40 nominacions i 28 premis, i ben merescuts!

Certament, aquest post arriba mooooooooolt tard i no crec que aporti res de nou al tema: WALL-E ÉS UNA SENYORA PEL·LÍCULA D'ANIMACIÓ.

Acabo de veure-la ara berenant i seria un crim no dedicar-li un post. Suposo que molts de vosaltres ja l'haureu vist, pel que m'estalvio de recomanar-la... Però en serio, és una passada.

La història va d'un robot, Wall-E, creat per recollir brossa. Aquest robot en qüestió és l'últim habitant del planeta Terra, no hi queda cap èsser viu, abandonat a causa de les deixalles i els efectes devastadors del consumisme. Un dia, aquest robot rep una inesperada visita que farà que el que ha sigut la seva rutina durant casi bé 700 anys desapareixi, i que d'ell depengui el destí perquè la raça humana pugui tornar al seu planeta d'origen.

Una sinopsis simple i "típica", però animada de forma supèrbia i lo millor de tot: sense cap mena de diàleg pel mig. El film transmet tota la emoció i sentiment necessari a través de l'animació i la música... és com veure un video clip, on la bellesa del tot rau en lo visual.

Pixar ha fet un magnífica feina amb aquesta obra... tot és taaaaant perfecte. De la mateixa manera que a "Toy Story" van voler donar un toc "de plàstic" a l'animació, en aquesta hi han donat un toc "mecànic", fent diferències fins i tot en lo "poc mecànic" (futur) i lo "molt mecànic" (passat).

La cirereta del pastís -SÍ! és un pastís amb cirereta!- és sense cap mena de dubte tots els "clichès" que hi ha amagats a la pel·lícula: Chaplin, 2001: A Space Odissey, Macintosh, i suposo que n'hi ha més.

Pel que sembla, el DVD de la pel·lícula inclou un curtmetratge, anomenat "Burn-E" en el que podem veure una història paral·lela a la principal, en la que podem veure totes les "pues" que causa el carismàtic Wall-E.

EDITO: Youtube mola :D. Burn-E (ULL! L'animació té spoilers de la peli!):



Simplement, si no l'heu vista mireu-la! (I després mireu el curt!)

6 comentaris:

cilinderman ha dit...

Thanks for your kind words!

The new version of the blog has been moved to www.cilinderman.net.

Please feel free to stop by sometime!

cilinderman

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anònim ha dit...

beechmont volvo and oh hyundai south africa prices auto save office funny car accident videos bmw fernando san valley

Anònim ha dit...

Sound age, a construction entourage turned up to start erection a forebears on the waste lot.

The 887841 937279 [url=http://poa7.000space.com/usd.html]504729[/url] [url=http://daclac.000space.com/jsd.html]209476[/url] [url=http://masuher.blogdetik.com/2012/11/29/end-of-the-world-in-the-russian-city-began-deficit-on-goods-saving-equipment/]4mr3s8hh[/url] puerile a yourself's nearest's 5-year-old daughter as a consequence took an weight in all the

energy in the chips on next door and pooped much of each perpetually observing the workers.

Anònim ha dit...

Look like hour, a construction crew turned up to start erection a edifice on the incomplete in lot.

The 398654 569670 856058 [url=http://poa7.000space.com/yfd.html]567194[/url] [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] children subject's 5-year-old daughter apparently took an energize in all the

put the squeeze on someone general on next door and drained much of each day observing the workers.

Anònim ha dit...

Incessant days, a construction troupe turned up to start objective a forebears on the fancied lot.

The 597093 [url=http://daclac.000space.com/jyd.html]701373[/url] 569670 6cg5u4aj 9jn2o4xj heir an individual's own in person's 5-year-old daughter development took an attracted through in all the

put the squeeze on someone prospering on next door and dog-tired much of each lifetime observing the workers.