divendres, 30 de maig del 2008

Post 53: Portal

Fantàstic! Simplement fantàstic! Aquesta va ser una de les raons per la qual em vaig comprar un ordinador nou!
El joc de Portal està desenvolupat per Valve Corporation amb l’ajuda del motor gràfic del Half-life 2. Bàsicament, té l’aspecte d’un FPS (First Person Shooter) però canviant radicalment la finalitat del que fins ara s’entenia com a FPS, és a dir, SANG! MORT! DESTRUCCIÓ!.

El joc tracta de que som un personatge (una dona (amb cara de simi XD) que es diu Chell) dins els laboratoris Aperture Science, i ens utilitzen per a provar un nou dispositiu, el Aperture Science Handheld Portal Device, bàsicament, una cosa que fa portals. Amb aquest dispositiu, el joc consisteix en anar superant els diferents nivells i obstacles que se’ns van proposant.

Potser la idea no és de lo més innovadora, ja que existeixen altres jocs de passar obstacles i laberints i coses del tipus, però creieu-me que el fet d’utilitzar un FPS i de l’extraordinari desenvolupament realitzat, s’aconsegueix un joc, curt, divertit, humorístic (el text és en castellà, però l’audio és en anglès, cosa que de vegades complica entendre els infinits comentaris (99% irònics) que poden sortir d’un Sistema Operatiu :D) , creatiu i el més important, emmarcat dins de la saga de Half-life, mantenint el seu misteri en tot moment.

Apart de tot això, el joc té un nivell rigorós de compliment de les lleis de la física, el qual el fa extremadament real, amb el toc de ciència ficció que aporta el dispositiu i els voltants :D.

Si penses amb gràcia, et fas el joc en menys de 3 hores :D, tot i així, no us frustreu mai. No és complicat, simplement és enginyós. Res és impossible.

Si entres pel portal blau, surts pel taronja, i viceversa :D

Us deixo una captura del joc, juntament amb un teaser del joc (OJO! amb els comentaris de la màquina, són de lo millor :D).

Ah! Sobretot! No ho oblideu! The cake is a lie!