dissabte, 28 de febrer del 2009

Post 106: Primeres proves de macrofotografia, els tubs d'extensió

Bona nit a tothom!
Si ja fa unes setmanes us vaig parlar de les capacitats que oferia el Carl Zeiss Flektogon 35/2.4 en el camp de la macrofotografia (fotografia de molta proximitat), avui toca parlar d'un accessori que ofereix un poder de magnificació pels objectius força considerable, podent igualar-se a alguns objectius dedicats de macrofotografia, sense deixar-se un dineral.

L'accessori en qüestió són els anomenats tubs d'extensió (amb autofocus o sense, tot i que jo prefereixo els manuals (preu i principis)). Comprats als xinos costen uns 5$ (enviament inclós) i són d'una qualitat força correcta. Aquest tubs en qüestió són com un objectiu "buit per dins" que l'únic que fan és augmentar la distancia (amb la combinació dels 3 tubs, de 9mm, 16mm i 30mm) de l'objectiu al sensor de la càmera, sense una excessiva pèrdua de llum.

D'aquesta manera, s'aconsegueix augmentar de bastant la distancia mínima d'enfocament dels objectius, oferint molta magnificació. Tot i així, es perd la possibilitat d'enfocar a l'infinit.

Perqué us feu una idea, amb el Carl Zeiss Jena 135/3.5 la distància mínima d'enfocament és d'algo menys d'un metre. Amb els 3 tubs ficats (55mm), estava a menys de 10 cm enfocant a la pantalla i vaig treure aquesta foto.


Tall del 100%
ES PODEN VEURE ELS PÍXELS RGB DE LA PANTALLA! (intenteu-los veure a simple vista ;) resolució 1680 x 1050)