dijous, 25 de juny del 2009

Post 129: Okuribito (IMDB: 8,3/10)

Un dels pósters de la versió japonesa

Avui toca parlar d'Okuribito ("occidentalment" anomenada Departures, si bé el títol original vol dir "la persona que envia") de Yojirou Takita. Aquesta pel·lícula japonesa, guardonada en la passada gala dels Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa (entre molts d'altres premis), tracta sobre un violoncel·lista que, després de quedar-se a l'atur i no trobar feina, decideix tornar al seu poble natal, on trobarà una feina que farà canviar el rumb de la seva vida i la de les persones del seu entorn.

La pel·lícula en sí és un drama que gira entorn de la manera d'entendre la mort, amb una clara influència de la cultura, l'estètica i el pensament japonès.

Acompanyada d'una música més que excel·lent i apropiada, creada per ni més ni menys que el compositor japonès Joe Hisaishi (compositor habitual dels films de Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) i Takeshi Kitano), la trama farà emmudir i emocionar a molts dels sensibles que vegin aquest film.

La pel·lícula no és ni molt menys perfecta i té alguns punts una mica dèbils, com la seva duració o el final de la pel·lícula. No obstant, el repartiment és molt bo, és una pel·lícula multiguardonada fora de Japó, la música és fastuosa, té una gran producció i la puntuació d'IMDB només fa que avalar el que ja he dit anteriorment. Creieu-me, val la pena.