... va aparèixer un tenederete nou! Feia una mena de creps amb relleno! Eren presumiblement per esmorzar!
El Yakult ve a ser l’ ”actimel” asiàtic (http://es.wikipedia.org/wiki/Yakult). El producte en si té bastant més temps que el de Danone (a Àsia Danone té força poca cabuda) i té la seva pròpia bactèria patentada, el “L. Casei Shiota”. El gust és algo més àcid i ensucrat al del’ “actimel”.
Tornant al que toca, vam agafar l’autobús del primer dia i vam tornar cap als jardins de Yu, dels quals només n’havíem visitat els exteriors, pel fet que l’entrada als jardins costava 30 yuans (3 euros).
Un cop dins, podies visitar petits estanys, jardins, casetes tradicionals, algunes botigues que venien objectes de jade o de metall, i sobretot gaudir d’una mena de calma aparent, tot sabent que a l’exterior del petit mur del recinte hi regnava el caos organitzat.
Cal constatar que lo poc que he vist de Xina en quant a monuments i llocs que “tècnicament” haurien d’estar cuidats, m’han desagradat pel fet que realment estan molt bruts i a la gent sembla que els hi siguin igual. Res a veure amb el que pots trobar a Japó. Els xinos són com molt deixats i fins que no els hi dius com hauria de ser una cosa, ells no saben caure-hi i fer-ho bé... Realment els xinos podrien ser uns extraterrestres... són molt molt extranys (parlo sabent-ne poc, però crec que no m’equivoco massa) .
El turisme per a gent d’occident per exemple, està infinitament desatès. Això podria significar una important font d’ingressos per un país d’aquest tipus, tant “relativament” ric culturalment. Els xinos creuen que no necessiten obrir-se a l’exterior, sinó que l’exterior s’obra per ells i de fet, per ara és així. En fi, imagino que el tema deu ser molt més complex.
Després de les 2 hores que ens vam passar als jardins de Yu, suant, fent fotos i fent gana per dinar, vam aconseguir sortir-ne. Allà al costat vam voler provar els “Xiao Long Bao”, altrament coneguts per dumplings o empanadilles al vapor, típics de Shanghai. Vam agafar el restaurant més proper i allà vam demanar-nos-en un parell. O ens van estafar o no vam saber demanar bé (vam seleccionar aleatòriament al menú en xino i apart estàvem en un lloc turístic)(o a saber quina delicatessen hi havia posat allà dins), perquè deu n’hi do el que costaven (però va, eren bons ^^ ).
Més o menys tips, vam traslladar-nos cap al local de davant, una casa del té, per a.... PRENDRE UNA TASSA DE TÉ, sí senyor! Vam entrar-hi i sense donar-nos massa temps a dir res, i veient-nos cara de guiris, se’ns van emportar al fons de la botiga, allunyant-nos dels xinos estàndards que bebien té, d’una manera normal. Amb cara de “lol?” ens van fer seure en dos tamborets i... festa! Van començar a fer una cerimònia del té, o algo que intentava imitar-ho i que no s’assemblava EN RES amb la japonesa... era força més poc cuidada.
Ens van fer escollir entre dos tes i ale, van començar allà uns malabarismes d’aigua calenta. Al principi els dos tes que vam provar (Oolong i Jasmin) semblaven aigua bruta, en serio, però després t’acostumes i entre l’aigua infinitament calenta comences a notar aromes i gustos diferents.
Lo curiós del lloc on érem és que vam anar bevent te i a la mínima que estava la tassa al 90 % la reomplien (allà hi havia una fujin omnipresent que ressorgia de qualsevol lloc per a reomplir la tassa), és a dir, era molt difícil acabar-se una tassa. Vam sortir d’allà plens plens (40 yuans per cap).
Des d’els jardins de Yu (l’Oldtown) vam començar a deambular, per alleugerir els efectes de la digestió que podien arribar a ser bastant forts sota el sol de justícia del carrer (que de la polució que hi ha no et tornes vermell sinó groc ^^ ).
Això és un bloc residencial, que fent càlculs vam estimar que a cada edifici hi viu un mínim de 1500 persones... us imagineu les reunions de veïns?
Caminant, caminant vam anar a parar a petits barris de carrers estrets, que reflectien d’una manera més acurada la realitat de la ciutat xinesa.
A Shanghai i a tot Xina en general, es respecta amb rigor la migdiada i no us heu de sorprendre si us trobeu gent dormint al mig del carrer, al metro o a la pròpia oficina.
Després dels barris petits vam desembocar en petits mercadets, però aquest cop no eren per turistes sinó per a xinos. Allò tenia una pinta completament diferent al que havíem vist fins ara. Vam trobar diferents parades de carrer (en alguna es venia pornografia, fins i tot!) i grans superfícies de mercats d’animals i d’electrònica (però de carrer).
Els preus en aquests llocs eren baixos, de la mateixa manera que la qualitat del producte i segurament, la falsificació (si ho era).
Al mercadet d’animals (cal matisar que en principi eren animals no comestibles) vam flipar pepinos... només per l’olor i pel soroll que feia s’havia d’entrar-hi. L’animal per excel•lència que es podia comprar era.... EL GRILL! Allò era un infern sorollós per plorar... Tothom venia grills i accessoris per grills, entre algun altre tipus d’animal. No hem tret l’aigua clara sobre el propòsit de comprar grills, si algú el sap, esta convidat a explicar-ho. Nosaltres pensàvem que era per fer lluites entre veïns (en plan Pokemon) o com a amulet de la sort... però realment no sabem que pensar.
Molts fujintaos quan tenen calor es fiquen la samarreta com el fujin de la dreta. No us espanteu, no són travestis :)
Vam continuar caminant i després d’un nombre infinits de parades i mini-mercats (cada un de gremis diferents) vam arribar a un parc al costat de People’s Square on la gent.... saltava a la corda i feia exercici en una mena de gimnàs de carrer, envoltats de gratacels en construcció. Ohhh gran Xina!
El gimnàs per a gent gran a dins el Parc és realment un element molt important socialment dins la vida quotidiana de molts Shanghainesos.
Finalment vam arribar a People’s Square, vam veure el Concert Hall (on actualment tocava una banda de flamenco espanyola: Pepe and Romero Family) i vam fer temps mentre esperàvem que el Cerni sortís del curro i fes “join” per anar a fer activitats lúdiques i sopar.
Va costar trobar-nos. People’s Square és MOLT gran.
Un cop la party completa vam anar cap l’objectiu number one: el lloc de recreatives de Nanjing Road! Per 3 vegades menys (més o menys) feies les mateixes partides que a un lloc europeu.
Per sorpresa nostra, moltes màquines si podien ser fujintaos i no japoneses o europees, eren fujintaos. En aquest sentit, la típica màquina de Konami del DDR (dance dance revolution) es deia Super Dance China, de la qual ja en parlarem en un altre post. Hi vam ballar, i mola bastant per ser xinesa!
Altres recreatives que vam tocar eren shooters típics (on els xinos segueixen amb la seva filosofia de cuidar malament les coses i estaven força cascades), el driver d’Initial D o els jocs de tambors :D! Una apunt important és que en general els xinos solen ser MOLT malos a les recreatives (igual que llegint mapes si fa no fa).
Els nostres estómacs feien soroll i això s’havia d’arreglar així que ens vam perdre en algun carrer lateral dels transitats en busca d’un restaurant fujintao on hi haguessin fujintaos, principals indicadors de la relació qualitat/preu del local.
El vam trobar i deu n’hi do. Vam jalar com a jefes! El menú va ser bolets negres (estaven molt bons), una mena de peix sec en conserva, unes sardines dissecades, pato laquejat, més dumplings, una bandeja de sashimi (peix cru) mal descongelat i força tiger beer!
A més estavem atesos per més de 3 cambrers (allà la mà d’obra els hi sobra per les orelles, però es que és tan barat!) i només un parlava algo d’anglès.
Recents adquisicions dels últims dies, una màscara d'opera mal negociada (31 yuans) i un rellotge no falsificació de marca xinesa (28 yuans) que s'endarreria 15 minuts o més cada dia...
En sortir vam anar a un konbini (no sé com es deu dir aquí a Xina), d’aquestes botigues obertes 24h que tenen de tot, i vam fer un gelat. Teníem temptació de Haggen Dazs... però per què vols Haggen Dazs si tens gelat de “pèsols”? Els altres dos caminantes van agafar un Cornetto fujintao de xocolata, jo el de “pèsols”. Estava força bo, però no tenia gust de pèsols per decepció meva... encara que a hores d’ara no sé que coi em vaig menjar finalment.
De camí a l’hostal, mentre menjàvem el gelat, vam anar obrint-nos pas entre les ofertes nocturnes dels fujins de carrer, del tipo “Coquein! Jaixix! Marriguana!” o el “Ladies massage many many”. Al arribar hyper cansats a pocs metres de l’hostal, vam veure una perruqueria oberta (era tard segons l’hora Shanghainesa) i vam dir, “és hora de provar el massatge”.
Vam entrar i només a l’obrir la porta, els molts xinos joves que rondaven per llà mig endormiscats ens van venir a rebre (semblava una pelu portada per colegues del barri = peligro). Després de parlar un rato i SENSE NEGOCIAR EL PREU (aprendríem que això no s’ha de fer mai), ens van començar a fer el rentat de cap amb massatge, és a dir, t’asseuen allà i a base d’aigua i xampú et van fent una bola d’espuma al cap, fins que adquireix dimensions enormes. Mentre la fan, et van fent massatges al cap....
El meu germà va ser el Lucky Man de la nit i li va tocar la noia. Al Cralos i a mi ens va tocar dos tios, dels quals el que tenia jo era el més bèstia i era una mica salvatge fent massatges XD.
Vam ser allà una mitja hora o així i després ens van portar a esbandir-nos el cap... i aquí vam començar a perdre el control de la situació. Els tres estàvem bastant relaxats amb el massatge i simplement vam deixar fer... Un cop el cap esbandit ens van fer pujar a un pis de dalt on hi havia camilles per estirar-se. Allà van començar a fer un massatge per tot el cos, que ja em sap greu dir-vos que d’erotico-festiu no en va tenir RES. Cops al braços i a les cames, doblegar cames a pinyon, etc... era com anar a rehabilitació casi casi. Els xinos es reien de nosaltres mentre ens feien el massatges i nosaltres estàvem casi sobats de lo bé que s’estava (el Cerni n’estic segur que es va sobar)... Al cap d’una molta estona més tard, ens van dir “Halo? Is over” lo qual ens feien aixecar (es com si et desperten a les 4 del matí) i au, un altre cop cap a baix. Allà t’eixugaven el cabell (a mi me’l van intentar pentinar, sense èxit) i pam! T’ensenyaven la factura. 100 yuans (10 euros) per cap! Va ser la cosa més cara de tot el viatge.
Motherfuckers! Ens la van fotre (teníem previst que sortís a la meitat o menos per cap)!
Estafats però satisfets, vam anar cap a l’hostal, arrossegant-nos de lo cansats/relaxats que estàvem. Escrivent el post, m’adono que finalment l’experiència va ser molt bona. A partir d’aquesta vam poder distingir entre un bon i un mal massatge, i una cosa així era algo que havíem de provar.
Com és obvi, no vam tardar en anar a dormir i de fet, adormir-nos.
P.S: És una llàstima que al funció de vídeo de la F717 sigui tan mala...
12 comentaris:
Chips Ahoy (o com s'escrigui)... quins records! Curiosament jo també només en menjo als viatges... portaran alguna substància que et permet d'aguantar més...?
Comento a poc a poc sinó serà un guirigall...
Xina quan descobreixi que la resta del món li pot fer guanyar divises tan sols per ensenyar-los quatre trossos de muralla i algun temple... haurà descobert la clau de volta!
Amb tant de tè després devieu pixar com descosits... per cert, els lavabos...?
:-P Per lo dels grills... vols dir que no fan curses? I amb accessoris per a grills, què vols dir? És difícil d'imaginar un accessori per a un grill!
Què bo això dels massatges! Us van veure a venir i vau pringar, però és que una vegada o altra havia de passar... Tants intents dels pobres fugins... almenys algú es va emportar calers estafats a casa del trio d'europeus frikis!
Les chips ahoy no se si portaran algo o no, però estan bones , sobretot en mig d'un territori hòstil on només veuen que té i la xocolata no és un aliment quotidià. Ens servia per tocar de peus a terra i no deixar-nos absorbir per la cultura xinesa.
Lo dels grills... com coi es faria una cursa de grills? xD! Si ni tan sols saben saltar rectes!
Nosaltres fins que no vam entrar al mercat tampoc sabien lo que eren els "accessoris per grill"... però vam veure que existeixen diferents tipus de caixes, d'aliments, de vols per beure aigua, etc, pels grills... Tot està inventat...
Els fujins, per sort o per desgracia, només saben "estafar legalment" és a dir, tu en certa manera sas que t'estan estafant però no dius res, ho acceptes. Hi ha llocs que per desgracia no és així. Creu-me si et dic que aquests no van ser ni els primers ni els últims xinos en estafar-nos legalment ;). I gràcies per lo de frikis!
Jo també vull tastar un gelat de pèsols:D
la foto del fuji amb la samarreta pujada és genial XD
Jajaja! Realment els fujins amb la samarreta pujada donen una sensació molt hostil.
gràcies per lo de friks!??! jajaja
efectivament, hi ha molt mercat en l'obertura de Xina! el que passa és que per ara ja estan desbordats amb el turista "intern" :)
1 vot a favor de les chips ahoy fujin!! que tot i ser un pèl més "cremades" (realment tenen gust a cremat) que les europees, són com mongetes màgiques!
Que vaaaaaaaaa! No són cremades! Tenen gust diferent però tant com cremades no crec tio XD Quines has porbat tu? Segur que són les mateixes que ens compravem nosaltres?
:-DDD
mmm el llangardaix tipo ventall també era per menjar?
Ostres, ara hem venen al cap moltes gamberrades que un xaval fujin pot anar cometent amb els seus veïns endormiscats...! No m'estranyen els dibuixos tipo doraimon i similars! Si es que sembla una invitació!!!
Imagino que sí que era per menjar. No crec que servís de massa com animal de companyia ^^.
Segurament ha de ser molt bo amb sopa :)!
Publica un comentari a l'entrada