dimecres, 31 d’octubre del 2007

Post 23: Duvel

No tenir el got de la cervesa és una putada....

Feia dies que havia promès la review d'alguna de les cerveses belgues, però esperava una senyal per poder-les provar, i aquesta senyal va arribar ahir :D: la primera nevada (seriosa).

Un cop rebuda la senyal, vaig decidir tastar alguna de les cerveses i aleatòriament en va sortir escollida la Duvel.

El seu nom significa Diable i és una cervesa ale rossa d'alta fermentació.

Em va sorprendre gratament el color que té, força net i poderós per ser cervesa artesana. L'espuma és totalment blanca, de bombolla fina i petita i irregular, que serveix per confirmar que part de l'elaboració de la cervesa ha estat artesana. Apart, al cul de la cervesa hi ha llevat, senyal de la refermentació en botella. Tot i així, no sabria si dir que la llevadura de la botella és la mateixa utilitzada en la primera fermentació, ja que sinó seria bastant clonable... ni idea.

El gust és complex i particular, amb moltes aromes i evoluciona al llarg del seu pas per la gola, acabant amb un final com àcid o algo per l'estil :D. L'olor és fluixa i l'amargor no és massa fort. Tot i així, a cada glop, l'alcohol es nota i quan acabes la cervesa, fas... "Puta cervesa de 8,5 graus :D". (Jo la vaig beure després de sopar, de dutxar-me i veient Heroes, i dius " Avui dormirè pla :D")

És sens dubte una cervesa d'aquelles que pots beure amb calma (i de fet no s'ha de beure ràpid), que dura i que no es fa malbè. Apart, l'espuma de la cervesa és densa i més que suficient per mantenir la cervesa tota l'estona que hagi de durar.

Enfi, segurament la pròxima serà o la Orval o bé la Chimay :D... això sí, quan el clima digui de fer-ho.

Fins aviat.

1 comentari:

Kerni ha dit...

Rica descripció!
Fa venir ganes de beure una Duvel si és que n'hi ha, o qualsevol birra en el seu defecte:D